
Sedat Nizamoğlu
- Prof. Dr./ Öğretim Üyesi
- Mühendislik Fakültesi / Elektrik Elektronik Mühendisliği
Doktora derecesini aldıktan sonra, araştırmalarına ABD’deki Massachusetts General Hospital’da bulunan Wellman Fotomedisin Merkezi ve Harvard Tıp Fakültesi’nde Bullock-Wellman Fellow olarak devam etti. Şimdi Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde doçent olarak görev yapmaktadır. Biyoelektronik, optoelektronik ve nanoteknoloji alanlarındaki araştırmaları nedeniyle, Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Başlangıç ve Konsolidasyon Hibeleri başta olmak üzere bir çok önemli ödüle sahiptir. Seçkin dergilerde 100’ün üstünde yayını vardır. Prestijli toplantılarda 40’ın üzerinde davetli konuşma, ders ve eğitim sunmuştur. Dört patente sahiptir.
Bilimsel çalışmalarının amacı; enerji, tıp ve çevre uygulamaları için yeni ve kullanışlı biyoelektronik, nanofotonik , optoelektronik cihazlar ve arayüzler tasarlamak ve geliştirmektir. Bu amaca ulaşmak için nanomalzemelerin ve biyomalzemelerin ilginç özelliklerini cihaz ve arayüz mimarilerinin geliştirilmesinde kullanmaktadır. Araştırmaları, temel bilimsel bilgileri ileriye dönük mühendislik yaklaşımlarıyla bütünleştirmekte kavrama, modelleme, malzeme hazırlama, cihaz üretimi, karakterizasyonu ve bunların sistem düzeyindeki uygulamalarını kapsamaktadır. Çalışmalarının en can alıcı ve toplum için fayda sağlayacak noktası körlüğe karşı yeni biyoelektronik retinal implantlar geliştirmektir.
Danışmanlık Faaliyetleri İçeriği
- Danışmanlık (belirli bir süre içinde müşterinin çözmek istediği probleme çözüm önerileri ve yönlendirmeler sunmak)
- Toplantı Açılış Konuşmaları (keynote speeches)
Uzmanlık Alanları
Optoelektronik, biyoelektronik, nanoteknoloji, kuantum noktaları, nanomalzemeler
Hedef Sektörler
- Optik teknolojleri, iletişim görütüleme sistemlerinde, hassas sensörler, savunma sanayi, sağlık ve telekominikasyon sektörleri.
- Tıbbi cihazlar ( implantlar, biyonik uzuvlar), teşhis ekipmanları, biosensör gibi ürünlerde ticari potensiyel oldukça yüksektir.
- Pil teknolojileri daha güçlü ve hafif yapılar enerji depolama çözümleri